DISPARIŢIA UOC… REALITATE

Cu greu, cu mail-uri multiple de mobilizare pentru studenţi şi cadre didactice, Universitatea “Ovidius” a fost prezentă pe 2 octombrie 2017, la deschiderea anului universitar, în Piaţa Ovidius a oraşului.

Skolka şi Boskoff au venit… împreună încercând să treacă… neobservaţi prin mulţime.

Bobe era cu lista de… prezenţă şi omul bun la toate.

Gârţu… cam palid… (oare de ce?) împreună cu Rugină.

Maftei… nu şi-a băgat colegii în seamă. A rămas cu cei de la Marina Militară. La nivelul ei… nu merita să se amestece cu cei care muncesc zi de zi în UOC.

Apoi… venirea Preşedintelui.

La prezidiu a urcat şi Rugină. Ultimul în rând.

“Am ales să vin la Constanța pentru că este un centru universitar important, iar ofițerii de marină civilă și militară sunt exemple elocvente ale pregătirii de înalt nivel pe care o primesc aici.

Absolvenții dumneavoastră devin repere ale competitivității pe piața globală, mai ales în domenii în care țara noastră are o tradiție în învățământul superior. În plus, prezența României la Marea Neagră și apartenența la NATO și la Uniunea Europeană reprezintă cu certitudine atuuri care vă oferă un avantaj cert și pe care îmi doresc să le fructificați mai bine în viitor, mai ales că sunteți aici, unde începe Uniunea Europeană”.

Sau…

„De foarte multe ori auzim sintagma «vrem o țară ca afară». Se poate! Dar, pentru a avea «o țară ca afară» avem nevoie în primul rând de universități ca afară. Universități care promovează adevărul, gândirea critică și moralitatea în toate activitățile lor”.

Sau…

„Nu înseamnă însă că trebuie să încurajăm existența unor universități cu grave probleme de management educațional doar de dragul statisticii”.

Sunt fragmente din discursul Preşedintelui Iohannis.

Ei… dragi colegi…

Subliniez:

1. Preşedintele Iohannis nu a menţionat Universitatea “Ovidius” în discursul său.

2. Academia Navală şi UMC au fost salutate.

3. Nu cred că Preşedintele îmi citeşte blogul dar, cu siguranţă, este foarte bine informat despre ce se întâmplă la “Ovidius”.

4. A vorbit despre “Universități ce promovează adevărul, gândirea critică și moralitatea în toate activitățile lor”.

5. Mai mult decât atât… ştiţi că tot analizăm anti-managementul conducerii UOC… Preşedintele a vorbit despre faptul „că nu trebuie încurajate existența unor universități cu grave probleme de management educațional doar de dragul statisticii”.

Iar actuala conducere… se face că nu aude. Mai mult… încearcă prin toate mijloacele să se menţină la putere.

Discursul lui Rugină… ultimul, evident – jalnic. Cu siguranţă scris de cineva care a şi uitat să îi transmit că, de exmplu, Preşedintele Consiliului Judeţean nu era… prezent.

Cum a fost ultimul… nu l-a mai ascultat cineva. Se vorbea peste discursul lui. A şi încurcat rândurile scrise, paginile încercând să citească repede realizând penibilul situaţiei.

A fost o… oarecare agitaţie când Rugină a afirmat că, în prezent, UOC are în jur de 13.000 de studenţi. În realitate sunt mai puţini.

Ruşine! Au fost peste 20.000. Iar cele mai consistente admiteri cu înmatriculări în primul an s-au produs în anii 2012 şi 2013. Când eu am fost rector.

Dragi colegi… când am fost rector, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor iar UOC era în top 10 Universităţi din ţară… “Mesajul” Universităţii “Ovidius” era ascultat primul. Oriunde.

UOC era recunoscută şi eram cu toţii mândri că suntem un for educaţional puternic.

De data aceasta, Universitatea „Ovidius” a fost de decor. Şi unul nesemnificativ. În alte timpuri… era o universitate-emblemă a învăţământului universitar din România.

În aceste condiţii… Conducerea UOC nu îşi pune întrebări…

1. De ce cuvintele “Adevăr” sau “Gândire critică” au fost prezente în discursul Preşedintelui Iohannis?

2. De ce „nu trebuie încurajate existența unor universități cu grave probleme de management educational”?

Nu cred că cei din conducerea UOC îşi fac probleme, dragi colegi.

Actuala conducere merge pe distrugerea UNIVERSITĂŢII NOASTRE cu bună ştiinţă.

Iar ziua de ieri a confirmat acest lucru.

La sfârşit… Gârţu căra un banner. Singur.

Imaginea asta… spune totul.

Loading...
SHARE