BOICOT LA UOC

Săptămâna trecută am publicat mai multe materiale legate de ceea ce se întâmplă în UOC și de gașca care a pus mâna pe conducerea universității terorizând și excluzând pe toți cei care i se opun, iar zecile de comentarii primite la articolele mele demonstrează că numărul celor nemulțumiți este tot mai mare și tot mai nerăbdător să scape de atmosfera aceasta.

Deocamdată mulți dintre colegi sunt prea speriați de teroarea existentă și încă se tem să își strige deschis și direct nemulțumirile, dar au găsit o altă formă de protest – boicotul.

În tot mai multe situații, colegii boicotează așa-zisele „activități” promovate de clica Rugină și aleg să stea deoparte și să nu se implice iar de cele mai multe ori cei care participă sunt mereu aceeași, sunt „Precupeții și potentații aristocrației UOC” despre care am scris săptămâna trecută (http://www.danepure.com/index.php/2017/10/23/precupetii-si-potentatii-aristocratiei-uoc/ și http://www.danepure.com/index.php/2017/10/24/precupetii-si-potentatii-aristocratiei-uoc-ii/), cei care beneficiază de salarii și de venituri nesimțite ca răsplată pentru „fidelitatea” față de gașcă.

Am vorbit despre numărul redus de colegi care au participat la deschiderea anului universitar, când UOC practic nu a existat (http://www.danepure.com/index.php/2017/10/03/disparitia-uoc-realitate/ și http://www.danepure.com/index.php/2017/10/04/inceputul-sfarsitului-la-uoc/).

Săptămâna trecută am asistat din nou la mai multe momente de boicot generalizat. Astfel, luni 23 octombrie au fost organizate alegeri pentru completarea locurilor rămase libere în Senatul UOC, organismul deliberativ cel mai important al universității. Deși desfășurate pe parcursul întregii zile, la aceste alegeri au votat puțin peste 100 de cadre didactice cu drept de vot…din aproximativ 700…

Rata absenteismului de peste 80% ar trebui să spună foarte multe cuiva care ar vrea să audă…dar cine să audă în UOC? Rugină? Gârțu? Bobe? Maftei?….Pe seara conducerea diverselor facultăți începuse să dea telefoane și să trimită mail-uri să se ducă lumea la vot…

Pe pagina oficială a UOC avem un anunț despre aceste eveniment http://www.univ-ovidius.ro/anunturi/1514-anunt-bec-al-uoc-alegeri-pentru-senatul-universitatii postat pe 18 octombrie în condițiile în care votul pentru reprezentanții studenților era pe 20 octombrie iar, cel pentru cadrele didactice pe 23. Câți dintre colegi verifică periodic pagina UOC pentru a vedea ce se mai postează? Dar, la o săptămână după alegeri nu avem niciun anunț oficial privind rezultatul alegerilor, iar deciziile de CA și de Senat publicate până acum, deși ulterioare alegerilor, nu cuprind nimic referitor la validarea alegerilor!!! Oare le este rușine să confirme public că doar 15-20% din cadrele didactice mai răspund la chemarea lor? Nu cumva aceștia sunt tot cei care beneficiază de avantaje masive în timp ce marea majoritate a colegilor cu greu supraviețuiesc de la o lună la alta?

Tot luni urma să aibă loc ședința de analiză și evaluare a candidaturilor pentru mobilități ale cadrelor didactice și personalului tehnic și auxiliar în cadrul programului Erasmus+. Am spus „urma să aibă loc” pentru că aceasta nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum! Majoritatea coordonatorilor departamentali sau înlocuitorii acestora au boicotat și nu au participat la această întâlnire…

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre situațiile în care majoritatea colegiilor refuză să mai fie parte la mascarada pe care o impune gașca din fruntea UOC care nu a înțeles nimic din toate acestea și își vede liniștită de alimentarea propriilor conturi și de interesele personale. Aceștia nu înțeleg însă că următorul pas după boicot este acțiunea directă care să aibă ca rezultat reinstaurarea normalității în UOC și care să ne aducă din nou acolo unde am fost!

Loading...
SHARE