INTERPRETAREA ASTROGRAMEI: ACTIVAREA CASELOR

Un alt reper important cind privim o tema astrologica este activarea celor 12 case astrologice, proportionala cu ocuparea lor de catre planete. Fata de activarea semnelor zodiacale, apare cel putin o diferenta importanta.

Astfel, in cazul semnelor, activarea unui semn era facuta nu numai prin prezenta planetelor in acel semn, ci si prin prezenta cuspidelor importante (ale caselor I, X, VII, IV) in acel semn. Dar in cazul caselor, doar planetele ramin de obicei ca factori activatori.

Casele reprezinta domenii ale manifestarii in viata terestra, deci domenii concrete, si am vazut din semnificatiile lor ca sunt legate de aspecte foarte concrete, la nivel de activitati si forme – spre deosebire de semne, care au simbolistici si semnificatii mai abstracte, la nivel de principii si arhetipuri.

Avem 10 planete si 12 case, deci obligatoriu vom avea, in orice tema, cel putin 2 case lipsite de planete. Este foarte rar cazul cind cele 10 planete sunt distribuite egal, fiecare in alta casa. La fel de rar este cazul cind toate cele 10 planete se gasesc in aceeasi casa. Acestea sunt cele doua extreme intre care regasim o vasta multitudine de combinatii posibile.

In principiu, o casa fara planete este o casa mai putin importanta in manifestare, dar cum fiecare casa este prezenta in viata oricui, asta nu inseamna ca din viata cuiva poate lipsi cumva acel domeniu al vietii. Doar ca, pentru el, acel domeniu este mai putin evident, mai putin marcat de evenimente. Este un domeniu in care lucrurile se deruleaza mai mult in functie de alte domenii, in care se gasesc planetele care guverneaza casa respectiva.

Pe de alta parte, o casa este cu atit mai activa in viata cuiva, cu cit este ocupata de planete mai multe si mai puternice. Multe personalitati marcante au 4-6 planete intr-o singura casa, desi aceasta nu e o conditie obligatorie pentru ceea ce numim “personalitate marcanta”. De fapt, concentrarea de planete in aceeasi casa da o mare preocupare – voita sau fortata, in functie si de aspectele planetelor – pentru domeniile legate de casa respectiva.

Totusi, in cele mai multe cazuri, planetele sunt destul de egal distribuite in case si la majoritatea oamenilor gasim pina la 3 planete in aceeasi casa. Chiar si in aceste conditii, se pot decela casele mai active intr-o tema, de cele mai putin active, pentru a se identifica domeniile in care o entitate are mai multe de trait sau de experimentat si, implicit, de invatat.

De aceea, la nivelul caselor individuale putem sa vedem cit de intensa este activarea, prin simpla numarare a planetelor care ocupa fiecare casa. Dar o imagine de la care este bine sa pornim in analiza unei teme este felul cum sunt activate anumite grupuri de case: pe jumatati de cerc (emisfere) sau pe sferturi de cerc (cadrane sau sectoare).

Sursa: eastrolog.ro

SHARE