STIMULENTE DE TOAMNĂ

“Anotimpul negurilor si al fructelor in parg” este cu siguranta vremea potrivita cand te poti bucura de abundenta fructelor ce, altminteri, s-ar putea pierde pe pamantul livezii sau in fructiera.

Bauturi pline de vitamine si minerale, din mere, pere, prune, mure si fructe de soc, ofera elementele nutritive necesare sistemului imunitar si te pregateste pentru venirea iernii si bolile pe care le aduce aceasta. Mirodeniile adaugate pentru imbunatatirea gustului de fructe prezinta si beneficiul de a stimula circulatia, ceea ce te ajuta sa iti mentii caldura corpului si atunci cand se raceste vremea.

Lichidul este vital pentru viata, fie ca este baut sub forma de apa pura sau ca preparate exotice la ocazii festive. Organismul uman contine 75% apa si trebuie sa bem lichide in mod regulat pentru a-i mentine buna functionare. Adultii pierd circa 2,25-3,5 litri de apa pe zi (sau mai mult, daca fac exercitii fizice) astfel: 0,6 litri prin transpiratie, 1,2 litri prin expiratie si 1,8 litri prin urina. Acest lichid trebuie inlocuit. De fapt, corpul nostru poate supravietui mai mult timp fara hrana decat fara apa. Daca nu iti place sa bei apa obisnuita, ai mai multe posibilitati de a asigura cantitatea de lichid necesara organismului (suc de fructe sau legume, ceai, smoothie, cocktail de fructe sau legume, supe si ciorbe).

Bauturile ne pot satisface unele nevoi imediate, cum ar fi potolirea setei, dar ne pot, de asemenea, racori si inviora intr-o zi torida ori ne pot incalzi intr-o zi friguroasa de iarna. Bauturile pot fi pline de substante nutritive hranitoare si intaritoare, ce ne ofera materialul de baza si energia de a ne vindeca trupul si mintea atunci cand nu ne simtim bine.

Incearca urmatoarele 3 stimulente de toamna, adevarate bauturi vindecatoare care, pe langa gustul lor delicios, sunt si sanatoase, contribuind la starea ta generala de bine.

Sursa: Bauturi vindecatoare de Anne McIntyre

Loading...
SHARE